Wonen in Westergouwe

In het levendige Westergouwe wordt al heerlijk gewoond. In het groen of langs het water. Telkens anders. Telkens verrassend. Altijd royaal en comfortabel. Met volop ruimte om te sporten en te spelen. Er zijn voldoende faciliteiten zoals een kinderopvang, een basisschool en een gezondheidscentrum. De supermarkt is de meest circulaire Albert Heijn van Nederland en er volgt een eigentijds en volwaardig winkelaanbod. Zo wordt duurzaam leven wel heel gemakkelijk!

Westergouwe III

Uiteindelijk bloeit Westergouwe uit tot een complete woonwijk met zo’n 4.000 woningen, eigen stadse voorzieningen, groen, water en veel ruimte voor recreatie en spelen.

In 2016 zijn de eerste woningen in Westergouwe opgeleverd en sindsdien wordt er volop gebouwd in de wijk. In 2020 zijn we aanbeland bij de ontwikkeling van Westergouwe III. Een heel nieuw deelplan binnen de wijk.

Meer weten over het toekomstige aanbod? Bekijk dan de video:

Groen en blauw

Met zoveel water en natuur in de wijk is er voor kinderen genoeg ruimte om lekker te spelen. Daarnaast worden verspreid door de wijk aantrekkelijke speelvoorzieningen voor verschillende leeftijdscategorieën aangelegd zoals een natuurspeelplek, trapveldje of vissteiger. Vanuit de wijk komen er meerdere ingangen naar het natuur- en recreatiegebied de GroenBlauwe Zone. In dat gebied zelf heerst vooral rust en kunt u gebruik maken van (half)-verharde fiets-, wandel- en struinpaden. Een deel van het natuur- en recreatiegebied is beschermd natuurgebied.

Bekijk hier de video over de GroenBlauwe Zone.

Centraal gelegen, uitstekend bereikbaar

Westergouwe ligt centraal in de Randstad en dichtbij de grote steden Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De omgeving van Westergouwe kenmerkt zich door mooie natuurgebieden met aantrekkelijke fietsverbindingen. En u zit ook nog eens zó in hartje Gouda, met een prachtige historische binnenstad.

Westergouwe is heel goed bereikbaar. De wijk krijgt aansluitingen op twee provinciale wegen. Via de N456 zit u snel op de A20 en de A12. Via de N207 rijdt u naar Waddinxveen en de binnenstad van Gouda. Ook handig: het NS-station van Gouda is op fietsafstand. U bent dus met zowel auto als trein snel buiten de stad. Liever op de fiets? Er liggen fietspaden langs de N456 en de N207.